Atomerőművi berendezések hegesztése

Képzés célja: Az atomerőművi berendezések hegesztésére vonatkozó előírás rendszerek, valamint a területen alkalmazott anyagminőségek hegeszthetőségének és az alkalmazható hegesztéstechnológiáknak a megismerése.

Képzési idő: 20 óra

Képzés helyszíne: Miskolci Egyetem

Bővebb leírás:

Az atomerőművi berendezések hegesztésére vonatkozó speciális ismeretek átadása az aktuális előírásrendszerek, az alkalmazott anyagminőségek és a korszerű hegesztéstechnológiai megoldások figyelembevételével.

Az atomerőművi berendezések hegesztésére vonatkozó előírások áttekintése. Osztályba sorolás. Személyzetre vonatkozó előírások. Technológiavizsgálat. Munkapróba. Jellegzetes varratkialakítások. A hegesztett kötések vizsgálatának specifikus kérdései. Atomerőművekben alkalmazott anyagok és hegeszthetőségük: nyomástartó edényekben alkalmazott szénacélok, rozsdamentes acélok, melegszilárd acélok. Vegyes kötések. Villamos ívhegesztések. Plazmaív hegesztés. Elektronsugaras hegesztés. Csaphegesztés. Műanyaghegesztés. A hegesztéses javítás lehetőségei és korlátai. Felrakó hegesztés. Termikus szórás.

A képzésért felelős: Anyagszerkezettani és Anyagtechnológiai Intézet, Dr. Gáspár Marcell egyetemi docens, marcell.gaspar@uni-miskolc.hu

Minimális és maximális létszám: min 5 fő, max 30 fő

A képzés tervezett indítása: igény szerint bármikor

Kinek ajánljuk? – Az atomerőművi berendezések hegesztése iránt érdeklődő mérnökök, hegesztőmérnökök.

Nincs választható képzésalkalom.

Oszd meg ismerőseiddel


Hasonló képzések

  • Az Autocad programcsomag használata

    Ez a képzés arra szolgál, hogy résztvevők megismerkedjenek az AutoCAD programcsomaggal. A 3 napos, összesen 24 órás képzés a Miskolci Egyetemen kerül megrendezésre. A képzés során a résztvevők megtanulják az AutoCAD program használatát, beleértve a felületét, koordináta rendszereket, parancsokat, rajzelemek létrehozását és módosítását, rétegtechnikát, szöveg- és méret stílusokat, blokk-technikát, archiválást és plottálást. Felvételi követelmény a műszaki alapismeret.

  • AutoForm autóipari lemezalakító tervező és végeselemes modellező rendszer

    A képzés célja az AutoForm programrendszer mélyebb ismereteinek átadása. A Miskolci Egyetemen zajló képzés során a résztvevők megismerik az AutoForm programrendszer szolgáltatásait, az autóipari tervezési és gyártási folyamatokat, valamint konkrét technológiai és szerszámtervezési példákon keresztül tanulnak. Felvételi követelmény az műszaki diploma.

  • Atomerőművi üzemeltetési szakmérnök

    A Paks II. Akadémia 2 féléves képzése az atomerőmű technológiájáról és üzemeltetéséről nyújt szélesebb ismereteket. Célja szakmérnökök képzése, akik egyszerűbb üzemeltetési, vezetési és hatósági feladatokat végezhetnek az atomerőművek területén. A képzés helyszíne a Miskolci Egyetem, és végén atomerőművi üzemeltetési szakmérnöki végzettséget szerezhetnek a résztvevők.