Kutatócsoportok

Ipari automatizálás, IoT és épületenergetika, EMC és hidrogéntechnológiák

Kutatócsoportunk az alábbi fókuszterületeken tevékenykedik. Ipari automatizálás és műszerfejlesztés (18 év ipari tapasztalat); IoT és épületenergetika (12 éves ipari tapasztalat), Hidrogéntechnológiák (5 éves ipari tapasztalat) és EMC (elektromágneses kompatibilitás).

Számítógépes Molekulatervezés Kutatócsoport

A CoMoDe egy multidiszciplináris kutatócsoport, amely a kémia, fizika és biológia metszetében dolgozik azzal a céllal, hogy környezetbarát anyagokat tervezzen. A CoMoDe tagjai rendszeresen alkalmazzák a számítógépes kémia eszközeit a kutatásaik során, magas teljesítményű számítógépes erőforrások segítségével.

Poliuretán Kutatócsoport

A PUR Labor együttműködik ipari partnerekkel (pl. MOL, Wanhua-BorsodChem), de tevékenységei túlmutatnak az ipari igényeken, és magukban foglalják az új poliuretánok fejlesztését (a számítógépes modellektől a szintézisig), termék optimalizálást, fejlesztést és finomítást a szintetikus folyamatok terén, valamint minden alap- és célzott kutatást a PUR kémia területén.

Molekuláris és Mikrobiológia

Anyagok antimikrobiális hatásának, ökotoxicitásának tesztelése, mágneses nanorészecskék molekuláris biológiai alkalmazhatóságának vizsgálata, mesterséges polimerek biodegradációjának tanulmányozása, anyagfejlesztéssel kapcsolatos mikrobiológiai feladatok ellátása.

LCA Kutatócsoport

Az életciklus-szemlélet napjainkban kulcsfontosságú. Ennek során a fenntarthatóságot, műszaki megvalósíthatóságot, erőforrások védelmét és gazdasági életképességet együtt veszik figyelembe. Ennek keretében a környezeti hatások, energiahatékonyság, gazdasági költségek és társadalmi hatások összehangoltan kerülnek értékelésre.