Üdvözöljük a Miskolci Egyetem Korszerű Anyagok és Intelligens Technológiák Felsőoktatási Ipari Együttműködési Központ (FIEK) weboldalán!

FIEK K+F Bemutatkozás

Szervezetünk küldetése, hogy elősegítse az Egyetem kutatás-fejlesztési tevékenységét, és azt üzleti alapokra helyezve erősítse. Ennek érdekében folyamatos párbeszédet tartunk fenn az Egyetem kutatószervezeteivel, hogy kiválaszthassuk és bemutathassuk a piaci szereplők számára is releváns technológiákat és kutatási eredményeket. Ezen információkat továbbítjuk partnereinknek, és támogatjuk őket azáltal, hogy közvetítjük az általuk megfogalmazott igényeket és műszaki-termelési kihívásokat a kutatószervezetek felé.

A FIEK weboldalának fő célja, hogy naprakész információkkal szolgáljon az egyetem kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységeiről. Ezáltal hozzájárulunk a kutatók, hallgatók és külső partnereink tudásának bővítéséhez és a részükről felmerülő információs igények kielégítéséhez.

Fő tevékenységeink a FIEK Kutatás Fejlesztés és Innovációmenedzsment Osztályon:

Innovációszinkronizáció és Koordináció: Összehangoljuk és koordináljuk az Miskolci Egyetemen zajló kutatási és innovációs tevékenységeket, hogy azok intézményi szinten és hatékonyan járuljanak hozzá a fejlődés előmozdításához.

Kutatás-Fejlesztés Eredményeinek Promóciója: Bemutatjuk és terjesztjük az Miskolci Egyetem kutatás-fejlesztési eredményeit, segítve azok gyakorlati alkalmazását és hasznosítását.

Külső Partnerkapcsolatok Fejlesztése: Kutatási, fejlesztési és innovációs együttműködéseket alakítunk ki külső partnerekkel, projektek generálásával és új lehetőségek teremtésével.

Szellemi Tulajdon Gondozása: Kezeljük az intézményi szellemi tulajdont, elősegítve szellemi alkotásaink értékesítését és piaci hasznosítását, mindezt a megfelelő keretek és adatszolgáltatási kötelezettség mellett.

Tudástérkép és Üzleti Hasznosítás: Egyetemi tudástérképet hozunk létre és folyamatosan frissítjük, hogy az K+F+I szolgáltatások és eredmények könnyen elérhetőek legyenek és üzleti partnereink aktívan használják a kompetencialapokon elérhető szolgáltatásokat.

Innovációs és Kutatásmenedzsment Képzések: Részt veszünk innovációs és kutatásmenedzsment képzések szervezésében az Egyetem oktatói és kutatói részére, továbbá támogatjuk hallgatóinkat az innováció és start-up vállalkozások területén, inkubálva és menedzselve őket. Ehhez a Proof of Concept Alap pénzügyi eszközeit is koordináljuk.

K+F Pályázatok Információs Pontja: Létrehozzuk a hazai és nemzetközi K+F pályázatok információs pontját, hogy a legfrissebb lehetőségekről és információkról tájékoztassuk minden érdeklődőt.

Célunk, hogy előremutató és eredményes együttműködések révén hozzájáruljunk a kutatás-fejlesztés és innováció területén elért sikerekhez. További részletekért és kapcsolatfelvételért kérjük, tekintse meg további oldalainkat!