Áramlástechnikai gépek

Képzés célja: A résztvevők ismereteket szereznek az áramlástechnikai gépek működésének és legfontosabb üzemi jellemzőinek oktatása során. A képzés során a folyadékot és gáznemű anyagot szállító rendszerek felépítését és működésének szempontrendszerét ismerhetik meg konkrét feladatokon keresztül.

Képzési idő: Elmélet 30 óra; Gyakorlat 15 óra

Képzési díj: Kérjen ajánlatot!

Képzés helyszíne: Miskolci Egyetem

Felvételi követelmények: Mérnöki előképzettség ajánlott

Bővebb leírás:

Kivétel nélkül minden projekt során energetikai szempontok is megjelennek. Minden energetikai alapú rendszerben áramlástechnikai gépek biztosítják a gázok és folyadékok szállítását, valamint a technológiai rendszerek mint például alacsony/nagynyomású terek fenntartását. Sok esetben az energia jelentős részét (villamos, mechanikai energia) az áramlástechnikai gépek emésztik fel.

Ahhoz, hogy egy áramlástechnikai gép kiválasztása megfelelő legyen, tehát alkalmas legyen a feladatra elengedhetetlen a gép üzemállapotának ismeret. Ennek az ismeretnek a hiánya sok esetben eredményez hibás projektszervezést egy adott cél elérése esetén.

Az áramlástechnikai gépek tématerületén a csővezetékeket, azok összekapcsolását és elemeit, turbó- és dugattyús szivattyúkat, ventilátorokat, turbinákat mutatjuk be, ahol ezek egy egységes rendszert alkotnak. A képzés alapvető hőtani és áramlástani alapokat követel meg azonban önmagában is elegendő ismeretanyagot ad tervezési és kivitelezési munkálatok hatékony lebonyolításához. Lehetőség van laboratóriumi gyakorlatokra, valamint az ismeretanyag jól társítható numerikus alapú megoldásokhoz és azok kiértékeléséhez.

A képzés során összpontosítunk a gépek alkalmazhatóságának minél szélesebb körű bemutatására, amit használhatunk épületenergetika, szerszámgép gyártás, elszívás, alacsonyabb/magasabb nyomású terek, és sok más alkalmazott mérnöki feladat elvégzéséhez.

Minimális és maximális létszám: min 5 fő, max 30 fő

A képzés tervezett indítása: igény szerint bármikor

Kinek ajánljuk? – gépészmérnök, villamos rendszermérnök, szabályozástechnikai mérnök, épületgépész, energetikus, műszaki beállítottsággal rendelkezők

Nincs választható képzésalkalom.

Oszd meg ismerőseiddel


Hasonló képzések

  • Az Autocad programcsomag használata

    Ez a képzés arra szolgál, hogy résztvevők megismerkedjenek az AutoCAD programcsomaggal. A 3 napos, összesen 24 órás képzés a Miskolci Egyetemen kerül megrendezésre. A képzés során a résztvevők megtanulják az AutoCAD program használatát, beleértve a felületét, koordináta rendszereket, parancsokat, rajzelemek létrehozását és módosítását, rétegtechnikát, szöveg- és méret stílusokat, blokk-technikát, archiválást és plottálást. Felvételi követelmény a műszaki alapismeret.

  • AutoForm autóipari lemezalakító tervező és végeselemes modellező rendszer

    A képzés célja az AutoForm programrendszer mélyebb ismereteinek átadása. A Miskolci Egyetemen zajló képzés során a résztvevők megismerik az AutoForm programrendszer szolgáltatásait, az autóipari tervezési és gyártási folyamatokat, valamint konkrét technológiai és szerszámtervezési példákon keresztül tanulnak. Felvételi követelmény az műszaki diploma.

  • Atomerőművi üzemeltetési szakmérnök

    A Paks II. Akadémia 2 féléves képzése az atomerőmű technológiájáról és üzemeltetéséről nyújt szélesebb ismereteket. Célja szakmérnökök képzése, akik egyszerűbb üzemeltetési, vezetési és hatósági feladatokat végezhetnek az atomerőművek területén. A képzés helyszíne a Miskolci Egyetem, és végén atomerőművi üzemeltetési szakmérnöki végzettséget szerezhetnek a résztvevők.