Additív gyártástechnológus

Képzés célja: A Műszaki Anyagtudományi Kar és a Gépészmérnöki és Informatikai Kar képzésének célja olyan szakemberek képzése, akik a már megszerzett műszaki képzési területhez tartozó ismereteiket az additív technológiák alapanyagaival, termelési és tervezési folyamatainak ismeretével, valamint az additív technológiák alkalmazásával képesek összefüggő feladatok ellátására, problémák megoldására mind a termék- és gyártástervezés, mind irányítási és ellenőrzési folyamatok megoldása terén.

Képzési idő: 2 félév

Jelentkezési határidő:2023.09.03.

Képzési díj: 490.000 Ft/félév

Képzés helyszíne: Miskolci Egyetem

Szerezhető végzettség: Additív gyártástechnológiai szakmérnök

Főbb témakörök – tárgyak:

Pormetallurgia
Vasötvözetek és könnyűfémötvözetek metallurgiája
Lézerfizika, lézeres mérőberendezések
Korszerű anyagtechnológiák
Additív technológiák
Additív technológiák alapanyagai
Design for Additive Manufacturing
Topológiai optimalizálás
Additív technológiák CAD / CAM
Additív technológiák berendezései
Anyagvizsgálat
AM Post-Manufacturing and Quality

Felvételi követelmények: Műszaki képzési területen alapképzésben (BSc szinten) szerzett végzettség

Nincs választható képzésalkalom.

Oszd meg ismerőseiddel


Hasonló képzések

  • Az Autocad programcsomag használata

    Ez a képzés arra szolgál, hogy résztvevők megismerkedjenek az AutoCAD programcsomaggal. A 3 napos, összesen 24 órás képzés a Miskolci Egyetemen kerül megrendezésre. A képzés során a résztvevők megtanulják az AutoCAD program használatát, beleértve a felületét, koordináta rendszereket, parancsokat, rajzelemek létrehozását és módosítását, rétegtechnikát, szöveg- és méret stílusokat, blokk-technikát, archiválást és plottálást. Felvételi követelmény a műszaki alapismeret.

  • AutoForm autóipari lemezalakító tervező és végeselemes modellező rendszer

    A képzés célja az AutoForm programrendszer mélyebb ismereteinek átadása. A Miskolci Egyetemen zajló képzés során a résztvevők megismerik az AutoForm programrendszer szolgáltatásait, az autóipari tervezési és gyártási folyamatokat, valamint konkrét technológiai és szerszámtervezési példákon keresztül tanulnak. Felvételi követelmény az műszaki diploma.

  • Atomerőművi üzemeltetési szakmérnök

    A Paks II. Akadémia 2 féléves képzése az atomerőmű technológiájáról és üzemeltetéséről nyújt szélesebb ismereteket. Célja szakmérnökök képzése, akik egyszerűbb üzemeltetési, vezetési és hatósági feladatokat végezhetnek az atomerőművek területén. A képzés helyszíne a Miskolci Egyetem, és végén atomerőművi üzemeltetési szakmérnöki végzettséget szerezhetnek a résztvevők.