Vegyipari Szilárdságtani vizsgálatok

A Vegyipari Szilárdsági Laboratóriumunk a következő berendezéseket és szoftvereket alkalmazza a Vegyipari Szilárdságtani vizsgálatokhoz:

 1. Síklemezek Feszültségállapot és Alakváltozás Vizsgáló Berendezés:
  • A laboratóriumban használt berendezés célja a síklemezek anyagának feszültségállapotának és alakváltozásának vizsgálata.
 2. Nyomástartó Edények:
  • A nyomástartó edények speciális berendezések, amelyekkel a vegyipari folyamatok során fellépő nyomásviszonyokat lehet modellezni és vizsgálni.
 3. Mérő-Adatgyűjtő Egységek és Szenzorok:
  • Különböző típusú mérő- és adatgyűjtő eszközök, valamint szenzorok a vegyipari szilárdsági paraméterek méréséhez és rögzítéséhez.
 4. Próbanyomás Szivattyú:
  • Az anyagok szilárdsági tulajdonságainak vizsgálatához alkalmazott próbanyomás szivattyú, amely segíti a különböző anyagok terhelési viselkedésének feltérképezését.
 5. Kompresszor:
  • A kompresszor segítségével a laboratóriumban különféle gázokkal való kísérletezés és a vegyipari folyamatokhoz szükséges nyomások előállítása lehetséges.

Ezen berendezések együttesen teszik lehetővé a Vegyipari Szilárdságtani vizsgálatokat, amelyek segítenek az anyagok szilárdsági és mechanikai tulajdonságainak jobb megértésében a vegyipari folyamatok során.

Oszd meg ismerőseiddel


További laboratóriumi vizsgálatok