Egyirányú Nyomószilárdság Vizsgálata (Geotechnikai)

Laboratóriumunkban a TX 160, egyedi fejlesztésű terhelő keret segítségével végzünk egyirányú nyomószilárdság vizsgálatokat talajfeltárásból származó fúrási magmintákon. Ezek a vizsgálatok fontosak a talajok viselkedésének megértésében és a geotechnikai tervezés során.

A vizsgálatok során a következő lépésekkel dolgozunk:

  1. Minta Előkészítése: Gondosan előkészítjük a fúrási magmintákat a vizsgálathoz, hogy megfeleljenek az előírt szabványoknak és követelményeknek.
  2. Terhelés Alá Helyezés: A mintákat a TX 160 terhelő keretben helyezzük el, amely lehetővé teszi az egyirányú nyomóvizsgálatokat.
  3. Terhelési Folyamat: A terhelő keret segítségével fokozatosan növeljük a terhelést a mintákra, miközben figyeljük és rögzítjük a terhelés és a nyomás közti kapcsolatot.
  4. Eredmények Elemzése: Az adatok rögzítése és elemzése után meghatározzuk a minták egyirányú nyomószilárdságát és egyéb fontos paramétereit.

Ezek az egyirányú nyomószilárdság vizsgálatok segítenek megérteni a talajok viselkedését terhelés alatt, és fontos információkat szolgáltatnak a geotechnikai tervezéshez és projektmenedzsmenthez. Válassza laboratóriumunkat, ha megbízható és pontos eredményekre van szüksége geotechnikai vizsgálatokhoz!

Oszd meg ismerőseiddel


További laboratóriumi vizsgálatok