Peremszögmérő

Peremszögmérő Berendezés:

Az Egyetemünk rendelkezik egy speciális peremszögmérő berendezéssel, mely a Sunplant vízszintes vákuumozható csőkemencével és peremszögmérő berendezéssel, valamint a KSV szoftverrel együttműködve lehetővé teszi különböző folyadékok nedvesítési jellemzőinek és fémolvadékok olvadási folyamatainak vizsgálatát.

Főbb Jellemzők:

  • Sunplant Vízszintes Vákuumozható Csőkemence: A berendezés a nedvesítési jellemzők vizsgálatára és fémolvadékok olvadásának tanulmányozására szolgál.
  • Olvadás Tanulmányozása: A magas hőmérsékleten (300-1100°C) történő olvadási folyamatokra összpontosít, alkalmazva a nyugvócsepp módszert.
  • Különböző Környezetekben Végzett Mérések: A kemence lehetőséget biztosít a mérések Ar inert gázban vagy vákuum környezetben történő elvégzésére.
  • Mikroszkópos Észlelés: A berendezés mikroszkópjának és CCD kamerájának segítségével nagyított felvételek készíthetőek a nedvesítés és olvadás folyamatairól.
  • Peremszögmérés: A szoftver segítségével meghatározható a folyadék vagy olvadék peremszöge, amely fontos információkat szolgáltat a vizsgált anyag tulajdonságairól.

Ezen a berendezésen végzett vizsgálatok lehetővé teszik, hogy részletesen megértsék a folyadékok és olvadékok viselkedését különböző környezetekben és hőmérsékleti tartományokban.

Oszd meg ismerőseiddel


További laboratóriumi vizsgálatok