Pásztázó elektronmikroszkópos vizsgálat WDS és EDS mikroszonda

Az Egyetemünk rendelkezik a JEOL JXA-8600 Superprobe és a Thermofisher Scientific Helios G4 PFIB CXe pásztázó elektronmikroszkóp és mikroszonda berendezésekkel, amelyek számos kulcsfontosságú funkcióval rendelkeznek, és széles körűen használhatók a kutatók és diákok számára:

  1. SE és BSE Képalkotás: A berendezés lehetővé teszi szekunder elektron (SE) és visszaszórt elektron (BSE) üzemmódú képalkotást, amely segít a minta felszínének és szerkezetének részletes vizsgálatában.
  2. Pont- és Területmérések: A mikroszonda berendezés pont- és területméréseket tesz lehetővé, amelyek révén a kutatók mértékegységekben kifejezett adatokat gyűjthetnek a minták mikroszkopikus részeiről.
  3. Elemtérképezés: Az EDS (Energy-Dispersive X-ray Spectroscopy) detektorral a berendezés alkalmas az elemtérképezésre. Ezáltal a kutatók és diákok információt szerezhetnek a minta kémiai összetételéről és eloszlásáról.
  4. 5 Hullámhossz-diszperzív (WDS) Detektor: A berendezés rendelkezik 5 hullámhossz-diszperzív detektorral, amelyek segítségével a pontbeli kémiai összetételt részletesen meghatározhatják.
  5. Egyedi PC-alapú Vezérlés: A berendezést egyedi PC-alapú vezérléssel látták el, ami lehetővé teszi a kutatók és diákok számára a berendezés könnyű kezelését és vezérlését.

Ezen funkciók révén a JEOL JXA-8600 Superprobe kiválóan alkalmazható a mikroszkópos vizsgálatokhoz, a minta kémiai analíziséhez és az elemek térbeli eloszlásának tanulmányozásához.

Az Egyetemünk által nyújtott professzionális vizsgálati szolgáltatások, beleértve a JEOL JXA-8600 Superprobe és a Thermofisher Scientific Helios G4 PFIB CXe készülékeket, hatékonyabb döntéseket segítenek hozni a geológiai projektek és kutatások során. Fedezze fel az általunk biztosított pontos és részletes adatok előnyeit, és hozza ki vállalkozása számára a geológiai kutatásokból és kőzettani elemzésekből származó legjobb lehetőségeket!

Oszd meg ismerőseiddel


További laboratóriumi vizsgálatok