Optikai mikroszkóp

Optikai Mikroszkóp:

Az optikai mikroszkóp egy kiváló minőségű eszköz, amely számos lehetőséget kínál a részletes vizsgálatokhoz és digitális képek készítéséhez. Az alábbiakban felsorolom a fő jellemzőit:

  • Nagy Nagyítás: Az optikai mikroszkóp nagy nagyítású felvételek készítésére is alkalmas, lehetővé téve a részletes vizsgálatokat.
  • Digitális Képkészítés: AxioCam kamerával felszerelt, amely lehetővé teszi a digitális képek készítését a vizsgálatok dokumentálásához és további elemzésekhez.
  • Motorizált XYZ Tárgyasztal és Fókuszálás: A motorizált XYZ tárgyasztal és fókuszálás precíz és kényelmes beállításokat biztosítanak.
  • AxioVision Szoftver: A képek rögzítése és utófeldolgozása az AxioVision szoftverrel történik. Ez a szoftver kiterjesztett fókuszt és mozaikképalkotást is lehetővé tesz a még részletesebb elemzések érdekében.
  • Képkészítési Technikák: Különböző képkészítési technikák alkalmazhatók, mint például ráesőfény, sötétlátótér, interferencia- és polarizáció feltétek, valamint differenciált interferencia kontraszt (DIC) eljárás.
  • Kvantitatív Elemzések: Az optikai mikroszkóp alkalmas kvantitatív elemzésekre is. Például méretek, szögek, területek kézi mérésére, valamint objektumok automatikus azonosítására, számlálására és mérésére.

Az optikai mikroszkóp egy multifunkcionális eszköz, amely ideális a részletes vizsgálatokhoz és széleskörű alkalmazásokhoz a kutatási területeken.

Oszd meg ismerőseiddel


További laboratóriumi vizsgálatok