Öntészeti Szimulációs Laboratórium

Az öntészeti szimulációval képesek vagyunk formatöltési-, dermedési-, hűlési- és öntészeti technológiai (kokilla, homok, nyomásos) viszonyok modellezésére. Ez lehetővé teszi az öntési feszültségek kialakulásának vizsgálatát, hő- és öntéstechnikai paraméterek meghatározását, valamint öntéstechnológiai és hőtechnikai tervezést és méretezést. Emellett az öntőformák/öntőszerszámok hőegyensúlyának vizsgálatát és értékelését is elvégezzük, így komplex termék- és technológiafejlesztésben nyújtunk segítséget.

Szimulációs Szoftver: NovaFlow&Solid

A NovaFlow&Solid szimulációs szoftverrel különböző öntéstechnológiai módszerek (nyomásos, gravitációs, precíziós, stb.) esetén modellezhető az olvadék formatöltési és dermedési folyamata. A szoftver segítségével megvizsgálhatók a formatöltés során kialakuló jelenségek, például a turbulencia, levegőbezáródás, besodort szemcsék, valamint a dermedés során megfigyelhető jelenségek és kialakuló porozitások. Emellett elvégezhető a visszamaradó öntési feszültségek szimulációja is.

Szakértői Tanácsadás:

Az öntészeti folyamatok terén széles körű szakértői tanácsadást nyújtunk ügyfeleinknek. Tapasztalt csapatunk segítséget nyújt az öntészeti technológiák optimalizálásában, a gyártási folyamatok hatékonyságának növelésében és a termelési költségek csökkentésében. Tanácsadóink részletes elemzéseket végeznek az Ön egyedi igényei alapján, és ajánlásokat tesznek a legjobb megoldásokra az öntészeti folyamatok teljesítményének maximalizálására.

Oszd meg ismerőseiddel


További laboratóriumi vizsgálatok