Maradófeszültség és roncsolásmentes textúra vizsgálat

Maradófeszültség és Roncsolásmentes Textúravizsgálat Korszerű Technológiával

A Miskolci Egyetem elkötelezett a legfejlettebb technológiák alkalmazása mellett a maradófeszültség és textúra roncsolásmentes vizsgálata terén. Két kiváló berendezésünk, a Stresstech XSTRESS robotkarra szerelt röntgendiffraktométer és a Stresstech Xstress 3000 G3 R röntgensugaras diffraktométer biztosítja a magas szintű precizitást és megbízhatóságot.

 1. Stresstech XSTRESS Robotkarra Szerelt Röntgendiffraktométer:
  • Rugalmas mérőfej: A KUKA robotkar nagy rugalmasságot nyújt a tagolt felületű és nagyméretű alkatrészek vizsgálatához.
  • 5 tengelyes mozgás: A robotkar 5 tengely mentén mozgatható és forgatható, lehetővé téve a bonyolultabb geometriával rendelkező darabok esetén is a vizsgálatot.
 2. Stresstech Xstress 3000 G3 R Röntgensugaras Diffraktométer:
  • Maradó feszültség és ausztenit mérés: Kifejezetten ezen tulajdonságok mérésére tervezve, felfogatóállvánnyal és mérőkamrával.
  • Kiterjedt geometria vizsgálata: A felfogató állvány segítségével kiterjedt geometriájú darabok is vizsgálhatók.
  • Elektrokémiai maratás: Az anyageltávolítást elektrokémiai marató berendezéssel végezzük, különböző elektrolitok segítségével.

Mindkét berendezésünk Cr, Mn, Cu, Ti röntgencsöveket használ, így minden anyagi minőség mérhető mindkét eszközzel. A kollimátorok széles választékban állnak rendelkezésre, biztosítva a rugalmas és pontos méréseket. Bízza ránk a maradófeszültség és textúra roncsolásmentes vizsgálatát, és élvezze a modern technológia előnyeit!

Oszd meg ismerőseiddel


További laboratóriumi vizsgálatok