Kőzettani zárványvizsgálatok 

Az Egyetemünk rendelkezésére álló Leitz Panphot mikroszkóp és fűthető tárgyasztal széleskörűen alkalmazható kőzettani zárványvizsgálatokhoz. A berendezés segítségével a kutatók és diákok a következő vizsgálatokat végezhetik el:

  1. Kétoldali Polírozott Ásványtani és Kőzettani Preparátumok Vizsgálata: A mikroszkóp lehetővé teszi a kétoldalon polírozott ásványtani és kőzettani preparátumok részletes vizsgálatát. Ez különösen fontos az ásványok és kőzetek szerkezetének és összetételének alapos megértéséhez.
  2. Zárványvizsgálatok: A mikroszkóp segítségével zárványvizsgálatok végezhetők, amelyek során az ásványi inklúziók, zárványok részletesen megfigyelhetők és azonosíthatók. Ez fontos információkat szolgáltat az adott kőzet eredetéről és kialakulásáról.
  3. Homogenizációs Hőmérséklet Meghatározása: A fűthető tárgyasztal lehetővé teszi a preparátumok homogenizációs hőmérsékletének meghatározását. Ez az információ segíthet az anyagok jellemzésében és azok geokémiai tulajdonságainak mélyebb megértésében.
  4. Optikai Módszerrel Történő Vizsgálat: Az optikai módszer révén a mikroszkóp segítségével a kutatók részletes optikai analízist végezhetnek a kőzetmintákban található részletek megértése érdekében.

A pontos felfűtési maximális hőmérséklet értékét sajnos nem sikerült az adatokat közétteni. Keresd fel az Egyetem laboratóriumát, hogy ezen információkhoz hozzáférj.

Oszd meg ismerőseiddel


További laboratóriumi vizsgálatok