Kötésidő Vizsgálat

Üdvözöljük a kötésidő vizsgálatok világában, ahol a Vicat-készülék segítségével különböző hidraulikus és geopolimer típusú kötőanyagok kötési idejét határozzuk meg az MSZ EN 196-3:1990 szabvány alapján. Egyetemünk magas színvonalú kötésidő vizsgálatokat kínál, és rendelkezik a legmegbízhatóbb eszközökkel és szakértelemmel a pontos eredmények eléréséhez.

Funkciók:

 • Vicat-készülék: A készülék lehetővé teszi a kötési idő meghatározását a szabványos eljárások alkalmazásával.
  • Az MSZ EN 196-3:1990 szabvány alapján a készülék alkalmas különböző hidraulikus és geopolimer típusú kötőanyagok kötési idejének vizsgálatára.
  • A készülék műanyag gyűrűt tartalmaz, amelybe a cementpép kerül, valamint legalább 2,5 mm vastag üveglap, amely a gyűrű átmérőjénél nagyobb méretű.
  • A gyártás során alkalmazott legmodernebb technológiáknak köszönhetően a készülék kiváló pontossággal és megbízhatósággal rendelkezik, így biztosítva a kötésidő pontos és konzisztens mérését.

Vizsgálati Folyamat:

 1. Minta Előkészítése: A kötőanyagot vagy cementpépet egy műanyag gyűrűbe helyezzük el.
 2. Mérés: Az üveglapot a gyűrű tetejére helyezzük, majd a kötési folyamat kezdetétől számított időt figyeljük és rögzítjük.
 3. Kötési Idő Meghatározása: A kötési idő a Vicat-tű behatolásának mélységéből és az időből számítható ki, és meghatározza a kötőanyag kezdeti szilárdságának időpontját.

Szakértő Tanácsadás:

 • Tapasztalt szakembereink segítenek Önnek a megfelelő kötési idő vizsgálati eljárások kiválasztásában és a pontos eredmények elérésében.
 • Tanácsot adunk a mintavételezési eljárásokhoz és a mérési paraméterek beállításához annak érdekében, hogy megbízható és reprodukálható eredményeket kapjon.

Válassza egyetemünket a kötésidő vizsgálatokhoz, és biztos lehet abban, hogy a legjobb szolgáltatást kapja tőlünk!

Oszd meg ismerőseiddel


További laboratóriumi vizsgálatok