Konzisztencia határok meghatározása Geotechnikában

Laboratóriumunkban a Casagrande-féle készüléket és kúpos penetrométert alkalmazzuk a finomszemcsés talajok konzisztencia határainak meghatározására. Ezek a vizsgálatok lehetővé teszik a talajmechanikai tulajdonságok meghatározását és a talajok azonosítását.

A következő paramétereket határozzuk meg:

  • Vízterheléses (WL) és Vízmentesítéses (WP) Konzisztencia Határok: A talaj vizsgálata nedves és száraz állapotban, ami alapján meghatározhatjuk a konzisztencia határokat.
  • Víztartalmi (W) Konzisztencia Határok: A talaj optimális víztartalmának meghatározása a legjobb konzisztencia eléréséhez.
  • Ic és Ip Indexek: A fagyállósági index (Ic) és a műtrágyázási index (Ip) meghatározása a talaj jellemzésére és a tervezési célokra.

Ezen vizsgálatok révén pontos és megbízható információkat nyújtunk a talajok konzisztenciájáról és tulajdonságairól, amelyek elengedhetetlenek a geotechnikai tervezéshez és építkezéshez.

Bízza ránk a finomszemcsés talajok azonosító vizsgálatait, és számíthat a legmagasabb színvonalú eredményekre és szakértői tanácsadásra!

Képek:

Oszd meg ismerőseiddel


További laboratóriumi vizsgálatok