Homokvizsgáló Laboratórium

Az öntödei formázóanyagok speciális vizsgálatára országosan is egyedülálló Homokvizsgáló Laboratórium áll rendelkezésre, ahol megtalálhatók a speciális vizsgáló berendezések. Ez a laboratórium különleges jelentőséggel bír az öntödei szektor számára, mivel lehetőséget nyújt a homokok és más formázóanyagok részletes elemzésére és minősítésére, ami nélkülözhetetlen az optimális öntési folyamatok és a kiváló minőségű öntvények előállításához.

 • Vibrációs szitakészülék (Fritsch Analysette 3 pro): Ez a berendezés lehetővé teszi a homok szemcseeloszlásának vizsgálatát, beleértve a fajlagos felületet és a szemcsealakot is. A homokkeverékek szemcseeloszlásának meghatározása a szitagép segítségével történik, amelyhez magyar és német szabványú szitasorokat is alkalmazhatunk. A vizsgálathoz analitikai mérleg is rendelkezésre áll, amely kéttizedes pontossággal méri a homok összetételét.
 • Nedvesség meghatározó készülék (Kern): Ez a digitális kijelzős készülék alkalmazható az öntödei homokok és porok nedvességtartalmának pontos meghatározására.
 • Iszapkeverő Lsz – 2 (Multiserw – Morek): A homokkeverékekben található kisebb szemcsék (0,02 mm-nél kisebbek) mennyiségét ezzel a berendezéssel határozhatjuk meg, amely különösen fontos az öntödei formázási folyamatok tervezéséhez és optimalizálásához.
 • POF fajlagos felület meghatározó készülék (DISA): Ez a berendezés lehetővé teszi a homok fajlagos felületének meghatározását, ami fontos paraméter az öntödei homokok minőségének és teljesítményének értékeléséhez.
 • Bolygómozgásos keverőberendezés (Multiserw – Morek): Ez a laboratóriumi keverő készülék elsősorban műgyanta kötésű homokkeverékek előállításához használatos, biztosítva a homogén keverést és a megfelelő anyagminőséget.
 • Univerzális maglövőberendezés (Multiserw – Morek): Ez a berendezés alkalmas különböző magkészítési technológiákhoz, lehetővé téve a szabványos próbatestek előállítását a formázási folyamatok optimalizálásához és a homokminőség ellenőrzéséhez.
 • Univerzális szilárdságvizsgáló készülék (Multiserw – Morek): Ez a berendezés a formázó- és maghomokok szilárdsági tulajdonságainak vizsgálatát teszi lehetővé, ami elengedhetetlen az öntödei formázási folyamatok és az öntvények minőségének biztosításához.
 • Hot – distortion Tester (Simpson Gerosa): Ez a készülék alkalmas a homokmelegedési és -deformációs tulajdonságainak vizsgálatára, ami fontos tényező az öntőformák stabilitásának és minőségének biztosításában.
 • Meleg – szakítószilárdság vizsgálókészülék (+GF+): Ez a készülék lehetővé teszi a héjhomokból készült próbatestek szakítószilárdságának meghatározását, fontos paramétert adva az öntőhomok minőségére vonatkozóan.
 • TYP LM 2c kollerjáratos görgős keverőberendezés (Multiserw – Morek): Ez a berendezés kiválóan alkalmas nedves bentonitos formázókeverékek előállításához, biztosítva a homogén anyagminőséget és a megfelelő keverést.
 • Döngölőkészülék (+GF+): Ez a berendezés szükséges a formázóhomokok tömöríthetőségének és szilárdságának vizsgálatához, biztosítva a szükséges minőséget az öntési folyamatokhoz.
 • Elektromos gázáteresztőképesség mérő készülék (DISA): A gázáteresztőképesség meghatározása fontos paraméter az öntési folyamatok során, és ezt a készüléket használják a homokok gázáteresztőképességének mérésére.
 • Szilárdság vizsgálókészülék (DISA): Ez a berendezés a nedves bentonitos formázókeverék szilárdsági tulajdonságainak meghatározását szolgálja.
 • PNZ Nedves – szakítószilárdság vizsgálókészülék (DISA): A homokok nedves szakítószilárdságának meghatározására szolgáló készülék, fontos paramétert adva az öntési folyamatok stabilitásához.
 • Homokminta sajtoló gép LPr-2e (Multiserw – Morek): Ez a sajtológép segíti a nagy nyomású formázásnál alkalmazott formázókeverékek minőségének kiértékelését és meghatározását.
 • Vibrációs próbatest tömörítő LUZ-1e (Multiserw – Morek): A készülék alkalmas a homokkeverékek szilárdsági tulajdonságainak, tömöríthetőségének és gázáteresztőképességének meghatározására.
 • Aktívbentonit meghatározására alkalmas mérőkészülék: Ez a berendezés lehetővé teszi a nedves bentonitos formázókeverékek aktív bentonit tartalmának pontos meghatározását.

Szolgáltatásaink széles skáláját kínáljuk az öntödei iparág számára, és szakértői tanácsadásunkkal optimális megoldásokat nyújtunk ügyfeleinknek. Az öntészeti szimulációs laboratóriummal és homokvizsgáló laboratóriummal együtt, teljes körű megoldásokat biztosítunk az öntödei formázóanyagok és öntési folyamatok optimalizálásához.

Egyetemünk magas színvonalú homokvizsgáló laboratóriumot kínál, ahol modern berendezéseink segítségével részletesen elemzünk minden öntési formázóanyagot. Vibrációs szitakészülékünk, nedvesség meghatározó készülékünk és egyéb speciális eszközeink lehetővé teszik a homokok és formázóanyagok alapos elemzését, valamint az optimális keverési arányok és tulajdonságok meghatározását.

Az öntészeti szimulációs laboratóriumunk segítségével ügyfeleink pontosan modellezhetik az öntési folyamatokat, és előre láthatják azok eredményeit. Ez a lehetőség teszi lehetővé az öntödei folyamatok optimalizálását és a gyártási költségek csökkentését.

Szakértői tanácsadásunk során szakembereink segítséget nyújtanak az optimális öntési technológiák kiválasztásában, a formázóanyagok minőségének javításában és az öntési folyamatok hatékonyságának növelésében. Küldetésünk, hogy partnereinkkel együttműködve olyan megoldásokat kínáljunk, amelyek növelik a termelékenységet, javítják a minőséget és csökkentik a költségeket az öntödei iparágban.

Képek:

Oszd meg ismerőseiddel


További laboratóriumi vizsgálatok