Hegesztéstechnológia numerikus/végeselemes modellezésre alapuló fejlesztése

Ez a szolgáltatás a hegesztéstechnológia numerikus/végeselemes modellezésén alapul, és a Sysweld és Visual Environment szoftvercsaládot használja. Az alábbiakban bemutatjuk a szoftvercsalád és a szolgáltatás specifikációit:

Vizsgálat/Modellezés Megnevezése: Hegesztéstechnológia numerikus/végeselemes modellezésre alapuló fejlesztése.

Berendezés/Szoftver Neve, Típusa: Sysweld és Visual Environment szoftvercsalád.

Specifikáció:

  • Alkalmazási Területek: A szoftvercsalád alkalmas ívhegesztések, lézersugaras hegesztés és elektronsugaras hegesztés paramétereinek optimalizálására. A modellezés során lehetőség van a hegesztés során keletkező hőmérsékletmező, feszültségmező és deformációk előzetes elemzésére.
  • Hegesztési Sorrendterv: A szoftver lehetővé teszi a hegesztési sorrendterv meghatározását, ami kritikus fontosságú a hegesztési folyamat hatékonyságának és minőségének biztosításához.

A Sysweld és Visual Environment szoftvercsalád segítségével a hegesztési folyamatok optimalizálása és tervezése lehetővé válik. A numerikus/végeselemes modellezés révén a felhasználók előzetes információkat kaphatnak a hegesztés során fellépő hőhatásokról, feszültségekről és deformációkról, így lehetőségük van a megfelelő hegesztési paraméterek kiválasztására és a hegesztés minőségének javítására.

Oszd meg ismerőseiddel


További laboratóriumi vizsgálatok