A minőségbiztosítás alapjai

Képzés célja: A képzésen résztvevőkkel megismertetni a minőségbiztosítás alapjait.

Képzési idő: 16 óra

Jelentkezési határidő: Folyamatos

Képzési díj: Kérjen ajánlatot!

Képzés helyszíne: Miskolci Egyetem

Főbb témakörök – tárgyak: Valószínűség-számítási alapfogalmak. A statisztikai következtetés alapjai. A leggyakrabban használt statisztikák, kiszámítási módjuk, tulajdonságaik. A mintavétel, mintavételi szabványok. Első- és másodfajú hiba. Paraméterbecslések, konfidencia intervallum. Az SPC alapjai. Leggyakrabban használt ellenőrző kártyák, a tartalmazott információ értékelése. Gyakorló feladatok.

Felvételi követelmények: Műszaki alapismeretek

Bővebb leírás:

A minőség alapfogalmai.
A minőségbiztosítás helye a minőségügyben.
A minőségszabályozási stratégiák: minőségtartó, – javító és -fejlesztő stratégia.
A minőségjavítás és -fejlesztés projektszemléletű megközelítése, minőségügyi projektek módszertana.
Gép- és folyamatalkalmasság vizsgálatok célja, módszere.
A statisztikai folyamatszabályozás módszere.
Minőségbiztosítási technikák: vizualizáció, dokumentunok.
Problémamegoldó módszerek a minőségbiztosításban.
Nincs választható képzésalkalom.

Oszd meg ismerőseiddel


Hasonló képzések

  • Az Autocad programcsomag használata

    Ez a képzés arra szolgál, hogy résztvevők megismerkedjenek az AutoCAD programcsomaggal. A 3 napos, összesen 24 órás képzés a Miskolci Egyetemen kerül megrendezésre. A képzés során a résztvevők megtanulják az AutoCAD program használatát, beleértve a felületét, koordináta rendszereket, parancsokat, rajzelemek létrehozását és módosítását, rétegtechnikát, szöveg- és méret stílusokat, blokk-technikát, archiválást és plottálást. Felvételi követelmény a műszaki alapismeret.

  • AutoForm autóipari lemezalakító tervező és végeselemes modellező rendszer

    A képzés célja az AutoForm programrendszer mélyebb ismereteinek átadása. A Miskolci Egyetemen zajló képzés során a résztvevők megismerik az AutoForm programrendszer szolgáltatásait, az autóipari tervezési és gyártási folyamatokat, valamint konkrét technológiai és szerszámtervezési példákon keresztül tanulnak. Felvételi követelmény az műszaki diploma.

  • Atomerőművi üzemeltetési szakmérnök

    A Paks II. Akadémia 2 féléves képzése az atomerőmű technológiájáról és üzemeltetéséről nyújt szélesebb ismereteket. Célja szakmérnökök képzése, akik egyszerűbb üzemeltetési, vezetési és hatósági feladatokat végezhetnek az atomerőművek területén. A képzés helyszíne a Miskolci Egyetem, és végén atomerőművi üzemeltetési szakmérnöki végzettséget szerezhetnek a résztvevők.