Innováció és Startup verseny a FIEK-ben

2024.05.16.

🚀 Nagyszerű ötletek a Miskolci Egyetem StartMEup idei versenyén! Május 13-án, a Miskolci Egyetemen, 7 csapat vetélkedett az innovációért a 2024-as StartMEup versenyen. Az eseményt az EIT Raw Materials támogatásával szervezte meg a FIEK KFI Menedzsment Osztálya és a Pályázati Központ, az NKFIH támogatásával. Az idei verseny 7 csapat vett részt a versenyen, amelynek hivatalosa nyelve az angol volt. Az EIT Raw Materials fókuszában a környezetvédelmi témák, nyersanyagkutatás, körforgásos gazdaság és hulladékhasznosítás álltak, így a hallgatók ezekben a területeken alkothattak. A verseny előtt a csapatok két felkészítő workshopon vettek részt, és egyéni konzultációkat tartottak István Zsolt osztályvezető irányításával. A kemény munka megtérült, és a csapatok magas színvonalú prezentációval mutatták be ötleteiket a szakmai zsűri előtt.

🌟 A szakmai zsűri tagjai: - Gombkötő Imre, tudományos főmunkatárs (EIT Raw Materials) - Lukács Edit, innovációs szakértő (Miskolci Egyetem) - Horánszky Árpád, nemzetközi projekt menedzser (Bay Zoltán Kutatóintézet) Nyertes csapatok, akik 500-500 ezer Ft-ot nyertek:

🥇GrowBuddy csapata (Solmaz Hajialilou, Inga Werecka) - Effortless Gardening, Forever Green koncepció, amely egy talaj nélküli növénytermesztő rendszert kínál.

🥇 AgroPlast csapata (Csábrádiné Jordán Anikó, Dr. Mentes Dóra, Farkas László) - Hulladékból Életet Koncepció amely a műanyag hulladékok környezeti problémájára kínál megoldást. Középpontjában olyan kompozitanyag fejlesztése áll, amely több mint 50%-ban műanyag hulladékból és több mint 10%-ban építési hulladékból készül. Az újrahasznosításra épülő terméküket egy kioldódás gátló bevonattal és növényi immunrendszert erősítő tápanyaggal látták el, így segítve a műanyag hulladékok megkötését és újrahasznosítását. Gratulálunk a győztes csapatoknak és mindenkinek, aki részt vett a versenyen!

🏆 További mentorálások és versenyek várhatóak , így kövessétek figyelemmel az FIEK híreit! #StartMEup #Innováció #StartupVerseny #MiskolciEgyetem #EITRawMaterials #Ötlet #Győztesek #KöszönjükMindenRésztvevőnek

Oszd meg ismerőseiddel


Ez is érdekelhet