Műanyagok fajlagos ütési szilárdságának vizsgálata, a törési energia meghatározása

Ez a szolgáltatás műanyagok fajlagos ütési szilárdságának vizsgálatát és a törési energia meghatározását végzi el. Az alábbiakban bemutatjuk a használt berendezést és annak specifikációját:

Vizsgálat/Modellezés Megnevezése: Műanyagok fajlagos ütési szilárdságának vizsgálata, törési energia meghatározása.

Berendezés/Szoftver Neve, Típusa: Charpy ütőmű (IGV).

Specifikáció:

  • Mérési Tartomány: A berendezés 1-50J műszerezett mérési tartománnyal rendelkezik, továbbá 4J és 50J műszerezetlen Charpy ütőművekkel is rendelkezik. Ez lehetővé teszi a különböző energiaértékekkel rendelkező műanyagok vizsgálatát.
  • Izod Kalapácsok: A berendezés tartalmaz 4J és 8J Izod kalapácsokat is, amelyeket a műanyagok törési tulajdonságainak meghatározására használnak.
  • Hűtőkamra: A berendezés hűtőkamrával rendelkezik, amely -60°C hőmérsékletig képes lehűteni, lehetővé téve a vizsgálatokat alacsony hőmérsékleti körülmények között is.

A Charpy ütőmű (IGV) lehetővé teszi a műanyagok ütésállóságának és törési tulajdonságainak vizsgálatát különböző hőmérsékleti és energiafeltételek mellett. Ez fontos információkat nyújt az anyagok tervezéséhez és minőségellenőrzéséhez, különösen olyan alkalmazások esetén, ahol az ütési ellenállás kritikus szempont.

Oszd meg ismerőseiddel


További laboratóriumi vizsgálatok