Folyadékok hidrodinamikai vizsgálata, reológiai mérések, nem-Newtoni viselkedés meghatározása (pszeudoplaszticitás, dilatancia, reopexia, tixotrópia), fluázs, kinematikai és dinamikai viszkozitás

  • Kezdőoldal
  • Laboratóriumi vizsgálatok
  • Folyadékok hidrodinamikai vizsgálata, reológiai mérések, nem-Newtoni viselkedés meghatározása (pszeudoplaszticitás, dilatancia, reopexia, tixotrópia), fluázs, kinematikai és dinamikai viszkozitás

Szolgáltatásunk a folyadékok hidrodinamikai vizsgálatára, reológiai mérésekre, és nem-Newtoni viselkedés meghatározására specializálódik, beleértve a pszeudoplaszticitást, dilatanciát, reopexiát, tixotrópiát, fluázst, valamint a kinematikai és dinamikai viszkozitás méréseket is. Az alábbiakban részletesen bemutatjuk a használt berendezésünket és annak jellemzőit:

Berendezés Típusa: Rheotest Kéthengeres Couette Típusú Viszkoziméter (Mechanik Prüfgerate Medingen)

  • Viszkozitás Mérési Tartomány: A viszkoziméterünk lehetővé teszi a viszkozitás mérését a 1-től 1.8 x 10^7 cPoise tartományban, ami széles skálán teszi lehetővé különböző folyadékok vizsgálatát.
  • Nyírófeszültség: A berendezés alkalmas nyírófeszültség mérésére 16-tól 3 x 10^4 dyn/cm^2 tartományban, amely lehetővé teszi a folyadékok viselkedésének elemzését különböző terhelési szinteken.
  • Nyírósebesség: A nyírósebesség tartománya 0.2-től 1.3 x 10^3 sec^-1, amely lehetővé teszi a folyadékok viszkozitásának változásának vizsgálatát különböző sebességek mellett.
  • Hőmérséklet Tartomány: A berendezés használható hőmérsékleti tartományban 10-150°C között, így a reológiai tulajdonságok változásait különböző hőmérsékleti körülmények között is lehet vizsgálni.

Szolgáltatásunk rugalmas és pontos módszereket kínál a folyadékok reológiai tulajdonságainak meghatározására, legyen szó Newtoni vagy nem-Newtoni viselkedésről. Az általunk alkalmazott berendezés lehetővé teszi a viszkozitás, a nyírófeszültség és a nyírósebesség széles skálán történő mérését, valamint a hőmérséklet hatásának tanulmányozását. Ez segíthet az Önök termékeinek fejlesztésében és optimalizálásában, valamint a folyadékok viselkedésének pontosabb megértésében különböző alkalmazási területeken.

Oszd meg ismerőseiddel


További laboratóriumi vizsgálatok