Alakváltozás okozta repedéskeletkezés vizsgálata (SICO teszt)

Az „Alakváltozás okozta repedéskeletkezés vizsgálata (SICO teszt)” során alkalmazott berendezés a következő:

Gleeble 3500:

  • Cél: A vizsgált próbatestek alakváltozás okozta repedésképződésének tanulmányozása széles hőmérsékleti tartományban és változó környezeti feltételek mellett. A vizsgálati eredmények segítik megérteni az anyagok érzékenységét különböző terhelési és hőmérsékleti feltételek között.
  • Terhelés: 100 kN

A SICO teszt célja annak vizsgálata, hogy hogyan alakul ki repedés egy anyagban alakváltozások hatására. Az alakváltozások lehetnek például feszültségváltozások vagy hőmérsékleti változások. Ez a vizsgálat segít megérteni az anyagok érzékenységét különböző terhelési és hőmérsékleti feltételek mellett, és az alakváltozás okozta repedések kialakulásának mechanizmusát.

A Gleeble 3500 berendezés lehetővé teszi a vizsgálatok elvégzését széles hőmérsékleti tartományban és változó környezeti feltételek mellett, így a kutatók részletes információkat szerezhetnek az anyagok repedéskeletkezési tulajdonságairól és viselkedésükről. Ez fontos információ lehet például anyagok tervezése és fejlesztése során, különösen olyan iparágakban, ahol a repedések kritikus lehetnek, például repülési vagy energiaipari alkalmazásokban.

Képek:

Oszd meg ismerőseiddel


További laboratóriumi vizsgálatok