Eljárás és berendezés kristályosodás során kialakuló szemcseszerkezet finomítására

 • Kezdőoldal
 • Szabadalmak
 • Eljárás és berendezés kristályosodás során kialakuló szemcseszerkezet finomítására

Adatlap - SZABADALMI BEJELENTÉS

Oltalmi forma:

Használati mintaoltalom

Ügyszám:

P1700390

Bejelentés napja:

2017.09.21

A találmány címe:

Eljárás szelektált rajzi alakzat teljes tartalmának kinyerésére és megjelenítésére


Leírás:

A találmány eljárás és berendezés kristályosodás során kialakuló szemcseszerkezet finomítására, haladó mágneses teret létrehozó mágneses keverőberendezéssel.

A találmány lényege, hogy az eljárás során a mágneses keverőberendezés a kristályosító csatornában (21) levő fémolvadékban és a keverékzónában erős turbulens áramlást és nagy nyíróerőt hoz létre, oly módon, hogy az olvadék egyes részeit egymással szemben áramoltatja.

Az eljárást megvalósító berendezésnek fémolvadék mágneses keverésére alkalmas zárt mágneskörű TMF iker-induktora van, amely az „A” oldali induktorrészből (13) a „B” oldali induktorrészből (14), a hozzájuk csatlakoztatott járomból (19), fűtő-hűtő köpenyből (20), és a kristályosító csatornából (21) van összerendezve

Feltaláló(k):

Dr. Nehéz Károly; Dr. Mileff Péter; Dr. Hornyák Olivér; Szabó Martin

Oszd meg ismerőseiddel


Ez is érdekelhet

 • Égésgátolt homlokzatszigetelő panel
  Égésgátolt homlokzatszigetelő panel

  Az égésgátolt homlokzatszigetelő panel egy tégla alakú habosított poliuretán hőszigetelő magból és tűzálló rétegből áll, amelyet a panel oldallapjai peremszigetelés vesznek körül, így oszthatatlan egységet képez a külvilág felé.

 • Integrált építőelem
  Integrált építőelem

  Az integrált építőelem cement mátrixból készül, réteges szerkezetű, és különböző zónákat tartalmaz. Kültéri hőszigetelő zónája hidrogén peroxiddal habosított cement mátrixból áll.

 • Vagonsorrend meghatározó berendezés
  Vagonsorrend meghatározó berendezés

  Ez a rendszer a vonat mozdonyában és a vagonokon van elhelyezve, és az azonosító blokkok segítségével digitálisan kommunikál, hogy meghatározza a vagonok sorrendjét a vonaton.