Elektromechanikus klipszmérõ

Adatlap - SZABADALMI BEJELENTÉS

Oltalmi forma:

Használati minta oltalom

Ügyszám:

U2000037

Bejelentés napja:

2020.03.03

A találmány címe:

Elektromechanikus klipszmérõ

Leírás:

Elektromechanikus klipszmérő, forgó légszállító ventilátorok lapátozásához használt kiegyensúlyozó klipszek (5) vizsgálatára, amely U alakú állványból (6) valamint a klipszek (5) befogására alkalmas rögzítőelemekből és erőmérő cellából (2) és olyan erőmérésre alkalmas nyúlásmérő bélyegből (9) áll, amihez elektromos üzemű jelfeldolgozó egység (11) és jelátalakító egység (12) és kijelző (13) valamint tápegység (14) csatlakozik, azzal jellemezve, hogy az állványnak (6) talpa (1) és konzola (10) van, a talpon (1) rögzített erőmérő cella (2) van, az erőmérő cellának (2) a klipsz (5) egyik oldalának rögzítésére rögzítőpapucsa (8) van, valamint a klipsz (5) másik oldalának rögzítésére a konzol (10) horonyban (17) elfordulás mentesen, és az erőmérő cellára (2) merőlegesen mozgatható terhelőorsója (4) és annak szögletes végén rögzített befogója (7) van, valamint a terhelőorsónak (4) menetes kapcsolattal szerelt tányérkereke (3) is van.

Feltaláló(k):

Dr. Kovács Péter Zoltán; Rónai László

Oszd meg ismerőseiddel


Ez is érdekelhet

 • Égésgátolt homlokzatszigetelő panel
  Égésgátolt homlokzatszigetelő panel

  Az égésgátolt homlokzatszigetelő panel egy tégla alakú habosított poliuretán hőszigetelő magból és tűzálló rétegből áll, amelyet a panel oldallapjai peremszigetelés vesznek körül, így oszthatatlan egységet képez a külvilág felé.

 • Integrált építőelem
  Integrált építőelem

  Az integrált építőelem cement mátrixból készül, réteges szerkezetű, és különböző zónákat tartalmaz. Kültéri hőszigetelő zónája hidrogén peroxiddal habosított cement mátrixból áll.

 • Vagonsorrend meghatározó berendezés
  Vagonsorrend meghatározó berendezés

  Ez a rendszer a vonat mozdonyában és a vagonokon van elhelyezve, és az azonosító blokkok segítségével digitálisan kommunikál, hogy meghatározza a vagonok sorrendjét a vonaton.