Ívszegmenses surlódásvizsgáló berendezés

Adatlap - SZABADALMI BEJELENTÉS

Oltalmi forma:

Használati mintaoltalom

Ügyszám:

U2000135

Bejelentés napja:

2020.08.11

A találmány címe:

Ívszegmenses surlódásvizsgáló berendezés

Leírás:

Ívszegmenses súrlódásvizsgáló berendezés íves felületek súrlódási viszonyainak meghatározására, amely berendezés talpból és állványból, valamint a próbatest terhelésére szolgáló terhelőfejből optikai elven működő végálláskapcsolókból és elektromos kiértékelő berendezéshez villamos vezetékkel kapcsolt normálerő mérőcellából és tangenciáliserő mérőcellából áll, azzal jellemezve, hogy a berendezésnek próbatestet (30) tartó ívhengere (5) van, aminek az ellendarabot (21) tartó rögzítőlemeze (23) közvetlenül a tangenciáliserő mérőcellához (22) kapcsolódik, valamint az ellendarab (21) terhelésére (21) a terhelőfejen (31) lévő normálerő mérőcellára (4) szerelt gördülőcsapágy (16) van kialakítva.

Feltaláló(k):

Dr. Gál Gaszton, Rónai László, Rónai László

Oszd meg ismerőseiddel


Ez is érdekelhet

 • Égésgátolt homlokzatszigetelő panel
  Égésgátolt homlokzatszigetelő panel

  Az égésgátolt homlokzatszigetelő panel egy tégla alakú habosított poliuretán hőszigetelő magból és tűzálló rétegből áll, amelyet a panel oldallapjai peremszigetelés vesznek körül, így oszthatatlan egységet képez a külvilág felé.

 • Integrált építőelem
  Integrált építőelem

  Az integrált építőelem cement mátrixból készül, réteges szerkezetű, és különböző zónákat tartalmaz. Kültéri hőszigetelő zónája hidrogén peroxiddal habosított cement mátrixból áll.

 • Vagonsorrend meghatározó berendezés
  Vagonsorrend meghatározó berendezés

  Ez a rendszer a vonat mozdonyában és a vagonokon van elhelyezve, és az azonosító blokkok segítségével digitálisan kommunikál, hogy meghatározza a vagonok sorrendjét a vonaton.