Eljárás könnyű adalék töltésű geopolimer hőszigetelő panel előállítására

Adatlap - SZABADALMI BEJELENTÉS

Oltalmi forma:

Szabadalmi oltalom

Ügyszám:

P1900268

Bejelentés napja:

2019.07.29

A találmány címe:

Eljárás könnyű adalék töltésű geopolimer hőszigetelő panel előállítására

Leírás:

Eljárás könnyűadalék töltésű geopolimer hőszigetelő panel előállítására könnyűadalék, bevonószer, kémiai aktivátor adagolásával, valamint újrahasznosítható erőműi pernye felhasználásával. Az eljárás során a könnyűadalékot bevonják, majd keveréses eljárás és kémiai aktiválás (36) során szilícium aluminát geopolimert hoznak létre úgy, hogy a 65–95 térfogat százaléknyi könnyűadalék beadagolást (65) 1–10 térfogat százaléknyi bevonószer adagolás (64) mellett a bevonás (51) során kellősítik, majd a 5–12 tömegszázaléknyi pernyekeverést (35) hajtanak végre. Ezt megelőzően a pernye adagolás (66) után az erőműi pernyét mechanikailag aktiválják (34), és a pernye keverés (35) után a során kémiai aktiválást (36) végeznek, majd alakadást (43) hajtanak végre, ezt követően érlelik (39) a kész geopolimer panelt és kívánt esetben felhasználják (41) azokat. A könnyűadalék töltésű geopolimer hőszigetelő panel előállítását úgy végzik, hogy az erőműi pernye aktiválást (34) a pernye szárításával (31), osztályozásával (32), intenzív őrléssel (33) hajtják végre, amelyben az erőműi pernyét 3000–5000 cm2/g fajlagos felület eléréséig 40–300 kW/m3 energiasűrűségű berendezésben szemcseméret csökkentik (74).

Feltaláló(k):

Dr. Mucsi Gábor; Szabó Roland; Dolgos Fanni; Dr. Debreczeni Ákos

Oszd meg ismerőseiddel


Ez is érdekelhet

 • Égésgátolt homlokzatszigetelő panel
  Égésgátolt homlokzatszigetelő panel

  Az égésgátolt homlokzatszigetelő panel egy tégla alakú habosított poliuretán hőszigetelő magból és tűzálló rétegből áll, amelyet a panel oldallapjai peremszigetelés vesznek körül, így oszthatatlan egységet képez a külvilág felé.

 • Integrált építőelem
  Integrált építőelem

  Az integrált építőelem cement mátrixból készül, réteges szerkezetű, és különböző zónákat tartalmaz. Kültéri hőszigetelő zónája hidrogén peroxiddal habosított cement mátrixból áll.

 • Vagonsorrend meghatározó berendezés
  Vagonsorrend meghatározó berendezés

  Ez a rendszer a vonat mozdonyában és a vagonokon van elhelyezve, és az azonosító blokkok segítségével digitálisan kommunikál, hogy meghatározza a vagonok sorrendjét a vonaton.