PUR kísérleti gyártó laboratórium

A két különálló technológiai rendszer a laboratóriumban kidolgozott MDI alapú receptúrák ipari körülmények közötti tesztelését teszi lehetővé. A fő technológiai rendszerben egy 6 komponens keverésére alkalmas (3 poliol kör, 3 izocianát kör) nagynyomású keverőfejjel ellátott ABB robotkar végzi az alapanyagból képzett reakcióelegy belövését a formahordozókba helyezett köpenyteres termosztált alumíniumformákba. A belövés után a formahordozó zárja a formaüreget, amely a felső keret lecsukásából és acél reteszekkel való rögzítéséből, valamint a sűrített levegővel működő légpárnák feltöltéséből áll. A megfelelő formakitöltést a formahordozók excentrikus mozgása teszi lehetővé. A habosodás végeztével a légpárnák elengednek, amely a reakció során keletkezett szén-dioxid gáz kiáramlását teszi lehetővé. A nagynyomású berendezés alkalmas Poliuretán lágyhab elemek gyártására. A katalizátort és egyéb adalékanyagokat ebben az esetben mechanikus keverő segítségével a poliolban eloszlatva juttatjuk be a rendszerbe.

A kisnyomású poliuretán elasztomer- és integrálhab-gyártó egység működési mechanizmusa alacsony nyomású üregtöltést tesz lehetővé. A rendszerben az alapanyag ellátást 2 poliol kör, 2 izocianát kör és 2 adalékanyag kör (amin ill. szerves fémvegyületek, szilikonok, pigmentek) végzik, amelyek egy 6 komponens keverésére alkalmas keverőfejhez csatlakoznak. A belövés ebben az esetben manuálisan történik a kezelő által.

Az alapanyagok állandó minőségének biztosítását a keverő pálcával ellátott, termosztálható 60 literes napitartályok teszik lehetővé, amelyekben 4 bar nyomáson nitrogén atmoszférában tárolják a poliol ill. izocianát monomereket.